Športno društvo Triumf

info@triumf.si 

Arhiv novic

Arhiv novic 2004

 • Konec uspešne sezone, Škofja Loka, 05.12.2004

  07.12.2004

  Zaključek sezone 2004 je postregel z zares atraktivnimi smermi. Za nameček pa je tudi tekmovalni naboj v članskih kategorijah postregel z zares izenačenim zaključkom do konca. Bečan in Valjavec sta se z delitvijo drugega mesta postavila v položaj, ko je o zmagovalcu odločal superfinale, ki ga je še enkrat dobil Valjo. Čestitke!!! Pri dekletih je svoj primat v letošnji sezoni potrdila Natalija Gros. Med mladinkami je naša Polona Šantelj osvojila, po odličnem plezanju, drugo mesto in skupno pristala na tretjem.

  Naša mladinca Leder Timon in Miha Hribar sta v skupnem seštevku zasedla 10. in 8.mesto. Med kadetinjami je Asja Gosar kljub izostanku na zadnji tekmi skupno zasedla 2.mesto, Maruša Rodič pa je s tretjim mestom na zadnji tekmi pristala na 4.mestu. Anja Rajbar je kljub malce ponesrečenem nastopu zasedla 8. mesto in skupno osvojila trinajsto mesto. Med mlajšimi deklicami Nuša Gruden in Cilka Sadar po končani sezoni zasedata 16. oz. 21. mesto. Žiga Gosar je v svoji prvi sezoni med cicibani pristal na odličnem 14.mestu. Omeniti velja še pokal klubov, kjer so Tržičani zanesljivo osvojili 1. mesto. Triumfovci smo v konkurenci 28 klubov na odličnem 9.mestu. Bravo naši!!! Sedaj sledijo daljše plezalne počitnice, po novem letu pa zopet veselo na delo novim uspehom naproti.

  DODAJ ŠE LINK ZA GALERIJO, KO BO GALERIJA

 • Zaključek svetovnega pokala po slovenskem okusu

  22.11.2004

  Kranj, 20. - 21.11.2004

  Zadnja tekma svetovnega pokala v sezoni 2004 se je končala za navijače slovenskih plezalcev res sanjsko. V finale se je uspelo uvrstiti kar trem Slovenkam in prvič v devetih letih tudi fantom. Čeprav se je največ možnosti pri fantih pripisovalo Klemnu Bečanu, letos že dvakratnemu finalistu in četrtouvrščenemu na posamični tekmi, je vse presenetil Matej Sova s svojim sploh prvim finalom. Plezal je zares borbeno in na koncu osvojil 7.mesto. Pri dekletih je finalni nastop od naših začela Lučka Franko, ki je po zelo dobrem uvodu naredila napako pri prehodu med stenama in nesrečno padla. Zares fenomenalen nastop je uspel tako Maji Vidmar kot Nataliji Gros. Osvojili sta tretje in drugo mesto, Natalija se je z zadnjim rezultatom prebila celo na tretje mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala. Pohvala gre tudi organizatorjem in postavljalcem za zares odlično tekmo.

  +GALERIJA!

 • Tudi mladinska sezona plezanja se končuje v Kranju

  20.11.2004

  Zadnji vikend v novembru je Kranj gostil tudi najboljše mladince Evrope v športnem plezanju. Naša ekipa je bila zelo močna in na koncu pobrala tudi tri medalje. Tekmovalce naše reprezentance sta zastopali tudi Polona Šantelj in Maruša Rodič. Po sobotnih dopoldanskih kvalifikacijah je Maruši kazalo zelo dobro in je bila 15. Polona pa ta vikend ni imela najboljšega občutka in je zasedla med najstarejšimi mladinkami 11.mesto. Maruša je na koncu pristala na 20.mestu.

 • DP Tržič za vse kategorije

  07.11.2004

  Prvi vikend v novembru je bil za ekipo Triumf v kontekstu dneva mrtvih. Že v soboto so nastopili Miha Hribar, Timon Leder in Polona Šantelj v kategoriji mladincev. Fanta sta zasedla 7.mesto. Polona je bila med mladinkami zadnja, vendar se še vedno bori za skupno drugo mesto. V nedeljo je šel prvi v boj Žiga Gosar med cicibani, kjer je bil zopet štirinajsti. Smer mlajših deklic je bila na začetku začinjena z težkim gibom, ki je bil za mnoge usoden. Tudi za naši matadorki Nušo Gruden in Cilko Sadar. Bo v Loki boljše. Med starejšimi deklicami svetla izjema naša Anja Rajbar - odlično sedmo mesto. Čestitamo! Kategorija kadetinj bi lahko rekli nič novega Asja Gosar zopet druga , Maruša Jesensko četrta. Držimo pesti za vse naše tekmovalce, da za dežjem posije sonce.

 • DP za mlajše in srednje kategorije

  30.10.2004

  V nedeljo je naša ekipa zopet uspešno nastopila na tekmi državnega prvenstva v plezanju. Kot najmlajši je nastopil v kategoriji cicibanov Gosar Žiga in obstal tik pod vrhom smeri ter zasedel 14.mesto. Med mlajšimi deklicami sta Nuša Gruden in Cilka Sadar v težki smeri plezali dobro in zasedli 11. in 19. mesto. Seveda je vsak njun nastop boljši. V kategoriji st.deklic in kadetinj, ki plezajo isto smer so se Anja Rajbar, Maruša Rodič in Asja Gosar odrezale zelo različno. Anja je po poškodbi plezala nekoliko slabše in zasedla 14. mesto. Maruša se po ˝bolanem˝ septembru počasi pobira in je bila četrta. Asja pa je zaradi nepričakovanega zdrsa pod vrhom smeri na koncu prišla le do dotika vrha, kar je zadoščalo za 2.mesto med kadetinjami.

 • Začetek jesenskega dela sezone 2004, Kranj

  10.10.2004

  Začel se je jesenski del državnega prvenstva v plezanju. V Kranju smo tako nastopili s skoraj popolno zasedbo. V soboto so nastopili naši starejši člani. Timon Leder in Miha Hribar med mladinci ter Polona Šantelj in Asja Gosar med mladinkami oz članicami. Njihovo plezanje je zadoščalo pri Hribarju za 6. mesto in Timonu za osmo mesto. Polona je med mladinkami zaostala le za Majo Vidmar, Asja pa je med članicami zasedla 9. mesto. V nedeljo je Žiga Gosar bil med cicibani enajsti. Nuša Gruden je po odličnem plezanju med ml. deklicami zasedla 8. mesto. Cilka Sadar pa še nabira izkušnje saj ne pleza niti eno leto (22.mesto). Med kadetinjami zopet naše stopničke. Asja Gosar druga in Maruša Rodič četrta.

  +fotogalerija!

 • Svetovno MP v Edinburghu

  14.09.2004

  Od 09.09. do 12.09.2004 je na škotskem v Edinburghu potekalo svetovno mladinsko prvenstvo v športnem plezanju. Članice slovenske reprezentance sta bili tudi Triumfovki Polona Šantelj in Asja Gosar. V najstarejši kategoriji je Polona osvojila 22. mesto (35 tekmovalk), v kategoriji ml. mladink pa je Asja zasedla 17.mesto (49 tekmovalk). Z mesecem oktobrom se seveda začenja tudi jesenski del DP, kjer bomo seveda zopet nabirali izkušnje za svetovno prvenstvo, ki bo drugo leto v Pekingu.

 • Priprave Ceűse

  05.08.2004

  KAKO JE BILO LETOS

  Ekipa Triumfa v družbi Korošcev Dušana in Katje Planinc, Škofjeločana Matevža Pintarja, Ptujčanke Mine Markovič in Ane Kosmač iz Žirov, se je letos za 13 dni 'ustavila' in pilila svoje plezalno znanje v plezališču v Ceüse v Franciji. Namesto Boruta je šel z nami Blaž, saj je naš trener ravno v času naše plezarije z navdušenjem pričakal rojstvo svojega prvorojenca Domna. Sprva smo bili sicer namenjeni še v plezališče v Buoux, a smo šele ob prihodu tja ugotovili, da je vročina tam neznosna (še škržatov ni bilo slišat, očitno jih je vročina pomorila), zato smo enoglasno sprejeli odločitev, da se preselimo v Ceüse. Tu smo nekateri sicer že bili pred dvema letoma, a prav vsi smo kljub temu našli dovolj novih, zanimivih, lepih in manj lepih smeri in večina nas je doživela sedem uspešnih in lepih plezalnih dni. Kot je v navadi, smo na 'fraj' dan 'spokali' iz kampa in si ogledovali bližnja mesta. Ker je Ceüse bolj bogu za hrbtom, kot ne, smo večinoma obiskali le bližnji Gap in se odšli okopat v jezero na začetku Brianconske doline

  V četrtek, 29.07., pa smo si v L'Argentieru ogledali celo boulder tekmo za svetovni pokal. Na sploh je bilo letošnje plezanje v znamenju risank. Že prvi večer nam je Blaž ˝ukazal˝, da mu vsakič, ko nam kaj naroči, ne ugovarjamo, ampak le odgovorimo z ˝ja šef˝, kot je to slišal pri hrabrem mišku. Sicer pa je bilo naše vodilo sila preprosto. Kadarkoli je bilo kaj narobe, kadarkoli je komu kaj spodletelo, je imel Miha čudežni tolažilni odgovor zanj. ŽNP-življenje ni potica. Poleg tega smo si čas krajšali tudi s pripovedovanjem vicev in nemalokrat so nas, že tako od sonca ožgani obrazi, zaradi smeha še toliko bolj boleli. Tudi letos smo naš kombi krstili z imenom - Bunny. Naj zaključim nekako takole, letošnjih trinajst dni je minilo v znamenju potice, pašte, savne, namiznega tenisa ter mnogih uspešnih in manj uspešnih plezalnih vzponov. Vsi smo se imeli super in se že veselimo naših priprav naslednje leto.

  +FOTOGALERIJA!

 • 3. tekma DP v balvanskem plezanju, Divača

  04.07.2004

  Zmaga v kategoriji kadetinj za Asjo Gosar.

  Polona Šantelj je v kategoriji mladink zasedla drugo mesto in v absolutni kategoriji tretje. Nuša Gruden je med mlajšimi deklicami osvojila 16.mesto. Anja Rajbar pa počasi že pili formo pred jesenjo in je med st. deklicami bila deveta. Edini fant Timon Leder je med mladinci zasedel 7.mesto. Za naše tekmovalce se začenjajo priprave na jesen saj se najprej odpravljamo v Istro nato pa še v Francijo.

 • 2. tekma DP v balvanskem plezanju, Koper

  19.06.2004

  V soboto se je v Kopru končala že druga tekma za točke DP v balvanskem plezanju. Naši predstavniki so bili uspešni. V kategoriji članic je Asja Gosar zasedla 4.mesto. Timon Leder je po prikazanem zasedel 6.mesto med mladinci, Maruša Rodič pa si je že na prvem balvanu zvila nogo in tekmovanja ni končala. Pogrešali smo Polono Šantelj, ki je na zadnji tekmi osvojila odlično drugo mesto.

 • Balvanska tekma DP v Laškem

  08.06.2004

  Tekmovanje v Laškem je bilo organizirano na najvišjem nivoju. Za to so zaslužni tako člani PK Laško kot postavljalci smeri. Najbolj zanimivo je bilo v absolutni kategoriji, kjer so bili problemi težki in atraktivni, plezalci pa zelo motivirani. Naši predstavniki so se zopet odrezali odlično. Na članski tekmi je Polona Šantelj po odličnem plezanju osvojila 2. mesto. Druga je bila tudi Asja Gosar v kategoriji kadetinj. Med mladinci je Miha Hribar zasedel 5. mesto. Timon Leder je bil nekoliko slabši. Anja Rajbar pa je po enomesečni odsotnosti plezala pod pričakovanji in zasedla predzadnje mesto. Naslednja tekma bo v organizaciji našega kluba v soboto 12.06. v dvorani Polaj v Trbovljah.

 • Asjina prva 8a, 7. junij 2004

  07.06.2004

  Naša članica Asja Gosar je po krajšem študiju smeri Pokrajculja v Retovju uspela to smer težavnosti 8a preplezati v drugem poskusu. Za njen dosežek, ji čestitamo in verjamemo da to ni bila letošnja zadnja.

 • Velenje Boulder Open, 29. maj

  30.05.2004

  V soboto se je v Velenju odvijalo balvansko tekmovanje v organizaciji tamkajšnje študentske organizacije. Tekmovanja sta se udeležili tudi predstavnici Triumfa Polona Šantelj in Asja Gosar. Kot nespecialistki za tovrstna tekmovanja nista pričakovali uvrstitve pri vrhu. Asja je na koncu osvojila odlično drugo mesto, Polona pa je bila šesta. Tako z zanimanjem pričakujemo naslednjo tekmo, ki bo v soboto in nedeljo v Laškem in bo štela za državno prvenstvo.

 • Evropsko mladinsko prvenstvo, Imst

  17.05.2004

  Tretji vikend v maju se je slovenska mladinska reprezentanca v športnem plezanju udeležila najmočnejše tekme pred septembrskim mladinskim svetovnim prvenstvom. Ekipo Triumfa je tudi tokrat zastopala trojka Maruša Rodič, Asja Gosar in Polona Šantelj. Polona je tokrat za nekaj mest zaostala za finalom in zasedla 14.mesto v kategoriji mladink. Asja je med kadetinjami zasedla 18.mesto, Maruša pa je bila še nekaj mest za njo na 22.mestu. Omeniti velja, da je tekmovalo preko dvesto tekmovalk iz dvajsetih držav. Kljub nekaj slabšim rezultatom pa dekletom volje ne manjka, tako da bodo do svetovnega prvenstva svojo formo še dodobra izpilile.

 • Gorenjska liga, Radovljica

  18.04.2004

  Tamara Dizdarevič je že druga tekmovalka med mlajšimi tekmovalci, ki je osvojila eno izmed medalj. Na tekmi v Radovljici 17.04., je v kategoriji st. cicibank po odličnem plezanju zasedla tretje mesto - čestitamo. Žiga Gosar pa je po smoli nekje na sredini smeri zasedel 10. mesto. Po končani gorenjski ligi najmlajše tekmovalce čaka državno prvenstvo 20.06 v Grosuplju.

  +POVEZAVA NA REZULTATE 2004

 • Gorenjska liga, Jesenice

  07.04.2004

  Hitrostna tekma

  Na Jesenicah se je 03.04.2004 odvijala hitrostna tekma za gorenjsko ligo. Naša predstavnica Tamara Dizdarevič je zasedla v kategoriji starejših cicibank 7.mesto. Med mlajšimi cicbani je Robi Širnik zasedel 19. mesto, Gale Miha pa je bil enajsti.

 • Začetek sezone mednarodnih tekem

  05.04.2004

  V soboto, 03.04.2004, se je začela mednarodna sezona mladinskih tekmovanj v športnem pleznju. Kot članice mladinske državne reprezentance so se ga udeležile tri plezalke ŠD Triumf. Maruša Rodič, Asja Gosar in Polona Šantelj so uspešno branile slovenske barve. Najuspešnejša med njimi je bila Polona Šantelj, ki je v finalu najstarejših mladink zasedla odlično 9.mesto. V kategoriji kadetinj je bila Asja Gosar blizu finala in je na koncu zasedla 14.mesto, Maruša Rodič pa je pristala na 19.mestu.

  Naslednja tekma bo 15.-17. 5. v Imstu.

 • Gorenjska liga, Šenčur

  26.03.2004

  Področno tekmovanje za zahodno Slovenijo

  V nedeljo, 21.03 2004, se je na umetni steni v Šencurju pri Kranju ekipa športnega društva Triumf udeležila prve tekme v sezoni 2004. Našo ekipo je zastopal novi rod mladih plezalcev. Omeniti velja, da imajo plezalci v Kranju zelo kvaliteten objekt, kjer je bilo tekmovanje organizirano na zavidljivi ravni. Glede na to, da je to le področno tekmovanje, se je tekmovanja udeležilo preko 150 otrok, kar je zelo veliko število. Naše barve so zastopali med mlajšimi cicibani Gale Miha, ki je zasedel odlicno 9.mesto. Med starejšimi cicibani sta nastopila dva nadebudna Žigca, Vrhunec in Gosar. Gosarjev je bil bolj uspešen in prinesel ekipi Triumfa tudi srebrno medaljo. Drugi Žiga pa je zasedel 23.mesto. Med mlajšimi deklicami je nastopila tudi Cilka Sadar, ki se z plezanjem šele spoznava, saj je plezalka komaj dva tedna. Zaradi njene nesporne nadarjenosti pa se je udeležila tudi svoje prve tekme.

XHTML CSS. ©2008 Spletična.